середа, 30 вересня 2015 14:50

30 тисяч гривень обійдеться весільний стіл на 100 гостей
8

Фото: надані Анастасією Тереховою

Якщо запрошуєте на весілля 100 гостей, на столі має бути 15 холодних закусок, 8-10 гарячих блюд і 6 різновидів салатів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Анастасія Терехова, весільна господиня із Луцька.

"Клієнти записуються до мене за півроку до шлюбу, - говорить Анастасія Леонідівна. - За роботу беру від 200 гривень з людини, якщо сама купую продукти. Від 70 гривень, якщо продуктами забезпечує замовник. Зараз кожне друге весілля збиткове. Бо продукти дорогі, а гості дарують мало".

До весілля готується 3 дні.

"Якщо маю весілля в неділю, то в п'ятницю вдома запікаю м'ясо, копчу ковбаси, рибу, роблю голубці, ліплю пельменні і пиріжки, - каже весільна господиня. - У суботу вранці варю овочі на салат. Пізно ввечері кришу, але майонезом не перемазую".

"Зараз наймати весільну господиню вигідніше, ніж в ресторані замовляти, - розповідає Терехова. - Там за місце хочуть від 350 до 600 гривень. На перший стіл подаємо м'ясне, сирне та овочеве асорті, нарізку з червоної і білої риби, канапки з ікрою, баклажани, фаршировані волоським горіхом і часником, 4 салати з олією і два з майонезом, заливну і фаршировану рибу, тушкованого кролика з картоплею. На другий – млинці з м'ясом, деруни з грибами і свинячу відбивну по-французьки, бульйон і овочі на грилі".

На десерт готує шість видів перемазанців, карамелізовані груші, морозиво, желе і фрукти, шоколадні і фісташкові макарони.

"Щоб зробити нормальне весілля на 100 чоловік, треба 28-30 тисяч гривень, - каже Анастасія Леонідівна. - Деякі продукти можна купити за 3-4 місяці. Наприклад, горілку, майонез, цукор, борошно, приправи, желатин, олію, консервовані кукурудзу, горошок і ананаси. Зараз частіше роблять весілля на 40-50 гостей. Беруть в оренду їдальню чи ресторан і замовляють весільну господиню з кухарками".

Зараз ви читаєте новину «30 тисяч гривень обійдеться весільний стіл на 100 гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути