середа, 01 жовтня 2014 14:00

Караванська представила колекцію вишиванок в Українському Національному Музеї в Чікаго
17

Показ колекції унікальних вишиванок Оксани Караванської, який відбувся в Українському Національному Музеї в Чикаго, викликав у Місті вітрів нечуваний ажіотаж. Побачити Vyshyvanka Couture by Karavanska на фешн-бенкет прийшло близько чотирьохсот гостей.

Оксана Караванська, колекції якої завжди інспіровані, народжені та пронизані Україною, створивши новий бренд Vyshyvanka Couture by Karavanska, вирішила відродити вартісність та значимість української вишиванки.

"Сама українська вишиванка і є Haute Couture," - каже Оксана Караванська. - "Зараз надто багато вишиванок-casual, машинної вишивки. Мені ж захотілося вдихнути сучасність у вінтажні вишиванки. Поєднати старовину, традиції, те, що перевірено віками, із найновішими тканинами, технологіями, сучасним кроєм. Порахувавши кількість вишиванок, які я створила за 16 років життя моєї торгової марки, я зрозуміла, що окремий бренд Vyshyvanka Couture вже існує.

Нетрадиційне бачення вишиванки викликало у чиказької публіки неприхований захват. Кожну з понад двох десятків моделей з колекції Vyshyvanka Couture by Karavanska супроводжували гучні оплески.

У фіналі показу разом з моделями під мелодію партизанської пісні на подіум вийшли двоє хлопців-майданівців, які перебувають на лікуванні у Чикаго.

Емоційний музичний супровід показу колекції Vyshyvanka Couture by Karavanska оформив художній керівник вокальної формації "Піккардійська Терція" Володимир Якимець.

Показ колекції унікальних вишиванок Оксани Караванської став преамбулою до масштабної етновиставки "Стильне століття шляхетного одягу", яку в Українському Національному Музеї в Чикаго відкриють уже найближчої п 'ятниці, 3 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Караванська представила колекцію вишиванок в Українському Національному Музеї в Чікаго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути