пʼятниця, 23 січня 2015 21:04

Виворіт моди: де шиють речі українські дизайнери
10

Фото: Смекаленкова Ксенія

22 січня о 12.00 відбулася перша презентація фабрики KYIVMADE. Запрошених гостей детально ознайомили з виробництвом української одягу європейської якості генеральний директор фабрики Максим Куницький і креативний директор експериментального цеху Ольга Демидова.

Серед гостей фабрики були дизайнери Omelya, Anna K, ANDREEVA, Anton Belinskiy, Ksenia Schnaider, Maria Hitcher, NIKA MEDISAN, Anastasia by La Marque, Finch wear, Tasha Mano, Olga May, редактор рубрики "Стиль життя" Forbes.ua Марія Ридван та інші.

KYIVMADE якісно відрізняється від інших українських фабрик тим, що не боїться братися за роботу з важким і примхливим матеріалом, що так важливо для дизайнерів.

"Свою першу колекцію я відшивала в іншому місті. І коли я замовляла роботу з шовком, я зіткнулася з тим, що це складно для звичайних фабрик, налаштованих на великі тиражі.", - розповіла Anna K - "Після цього я шила колекцію у подруги в ательє, але на жаль це не те місце, де можна випускати великі тиражі. У KYIVMADE я можу пошити як одиничний екземпляр, так і розмножити його. Це перше величезне fashion-ательє, в якому дизайнери знаходять однодумців та злагоджену команду. І я з гордістю представляю свої речі на кращих виставках, адже я впевнена в кожному шві."

Швейна фабрика KYIVMADE - виробнича українська компанія, яка була заснована в 2009 році. Продукцію, відтворену на ній, можна придбати в більш ніж 25 країнах по всьому світу. За підсумками 2014 року в місяць шиється близько 8 000 одиниць, а в 2015 році фабрика обіцяє потроїти кількість виробництва. На сьогоднішній день фабрика шиє колекції найкращих українських дизайнерів - Omelya, Anna K, Anton Belinskiy, YULIA YEFIMTCHUK +, Ksenia Schnaider, а також близько 50 streetwear брендів, серед яких - hoodie, telle quelle, YDG, Finch, HeyDay, забезпечує їм повний цикл у виробництві.

"Ми спочатку вирішили, що будемо шити виключно цікавий одяг: ніякої спецівки, халатів і фартухів для будь-яких закладів. Коли KYIVMADE відкривалася, вона була першою подібною фабрикою в Україні, яка дійсно може допомогти дизайнеру. За нами стоїть близько сотні партнерів, брендів та магазинів по всьому світу", - сказав генеральний директор фабрики Максим Куницький.

Якість роботи фабрики відзначили як українські дизайнери, так і модні блогери та представники преси.

"Ми відшиває вже 3-ю колекцію тут і ми дуже задоволені якістю. На фабриках, з якими ми раніше планували працювати, ми зіткнулися з пострадянським мисленням і застарілими системами роботи.", - поділилися засновники "Finch" - "Тут працюють професіонали нового покоління і тебе розуміють з першого разу, більше того можуть запропонувати максимальну кількість варіантів рішення задачі."

У свою чергу, на питання про те, що виділяє KYIVMADE на тлі інших виробництв, дизайнер бренду "DMDV" і креативний директор експериментального цеху Ольга Демидова сказала: "Мені самій як дизайнеру вкрай важливо, щоб моя робота приносила задовольняючий мене результат. Тому ми максимально деталізували виробництво. Прораховано було все: від кількості присутніх осіб на примірці до посекундної роботи наших швачок. Так само кожен примірник одягу ми приміряємо і підганяємо як під модель, так і під середньостатистичну дівчину."

Завершив зустріч генеральний директор фабрики Максим Куницький словами: "Я вважаю, що скоро всі забудуть про вугілля на Донбасі, про нещасний російський газ і згадають про українську легку промисловість, зокрема швейну. У нас в країні досить вузів, які готують молодих спеціалістів. А в тандемі з досвідченими майстрами вони здатні створювати цікаві та якісні речі. Саме завдяки їм українські бренди завойовують популярність на світовому ринку."

Зараз ви читаєте новину «Виворіт моди: де шиють речі українські дизайнери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути