неділя, 29 листопада 2015 18:46

Екологічні пуховики у Києві шиють з джинсів
8

Старі моделі одягу та залишки тканин використовує столичний бренд Rehash. Пуховики шиють зі старих джинсів, светри плетуть з пряжі, яку роблять зі старих футболок. Бренд має екологічну ідею.

"Нам не подобаються, що роблять крупні виробники світу мод у погоні за низькою собівартістю. Прісної води на планеті – 1%. І її кількість зменшується", - кажуть у Rehash. Так на виробництво однієї футболки йде 2,7 тис літрів води. Її вистачить для однієї людини на 900 днів.

Першу колекцію представили у березні цього року. Її присвятили великим блакитним китам, які знаходять на межі зникнення.

Марку створили подруги, киянки Анна та Олена. Спершу переробляти старий одяг, куплений на секонд-генді. Однак згодом вирішили брати тканини, який не носили – купують нові речі у стокових магазинах та беруть клапті на масових виробництвах. Використовують якісні натуральні тканини – костюмну шерсть, бавовну, натуральний джинс, віскозу. Кожну річ роблять в одному-двох екземплярах.

Зараз ви читаєте новину «Екологічні пуховики у Києві шиють з джинсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути