пʼятниця, 13 квітня 2012 17:56

"Сімпсони" роблять дітей агресивними і відлюдькуватими

  Казкотерапевт Катерина Єгорушкіна вважає "Сімпсонів" мультфільмом для дорослих.
Казкотерапевт Катерина Єгорушкіна вважає "Сімпсонів" мультфільмом для дорослих.

Діти, які дивляться американський мультсеріал "Сімпсони", виростають дуже відлюдькуватими або надто агресивними.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла казкотерапевт Катерина Єгорушкіна.

"Сімпсони" — мультфільм для дорослих. Там показують сім'ю, яка знущається над ідеалами американської родини. Якось бачила серію, в якій тато і мама вирішують заробити трохи грошей. Тато йде до якогось чоловіка і мало його не вбиває. Вимагаючи грошей. Мама  влаштовується на роботу в еротичну пекарню. Можу з упевненістю сказати, що ця серія руйнує основні людські цінності: піддає сумніву всі моральні моменти, які мають бути  в родині,  знищує необхідність прикладу батьків для дітей. Після перегляду таких мультфільмів діти стають відлюдькуватими або агресивними", - сказала вона.

"До мене зверталися батьки, які показували своїм дітям мультфільми без розбору. Скаржилися, що їхні діти перебувають у важкому психологічному стані, навіть навчатися нормально не можуть. Вони споживали емоції з екрану, але не могли їх перетравити", - додала вона.

Катерина також розкритикувала мультфільм "Том і Джері".

"Це страшний мультик, бо  в ньому порушені причинно-наслідкові зв'язки. Неможливо зрозуміти, чому в одному кадрі  коту вибивають зуби, а в іншому він з'являється з голлівудської посмішкою. Дитина, яка росте на таких мультфільмах, запросто може чинити насильство над іншими людьми. Вона стане товстошкірою, схильною до жорстокості".

"Дітям краще показувати радянські мультфільми. Також можна дивитися сучасні мультики про принцес. Їх переінакшують на новий лад. Головні героїні займаються активну позицію, ладні коня на бігу зупинити. Якщо дитина регулярно їх дивитиметься, виросте саме такою", - порадила Катерина Єгорушкіна.

"Дуже гарні в цьому плані мультфільми японського режисера Міядзакі. Його картини — спокійні, з млявими конфліктами. Але там багато тонких нюансів, психологічних моментів. Після їх перегляду дитина легко зможе визначити, що таке добро і зло", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «"Сімпсони" роблять дітей агресивними і відлюдькуватими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути