четвер, 14 квітня 2016 12:23

12 фактів про материнство від матусі сімох дітей

12 фактів про материнство від матусі сімох дітей

У Еліші Вілсон Біч двоє своїх дітей, четверо дітей чоловіка і одна прийомна дитина. Жінка часто ділиться подробицями свого повсякденного життя через соціальні мережі. Еліша любить готувати смачну їжу, ненавидить прання і прасування, і веде власний блог, в якому ділиться історіями, пов'язаними з її щоденними турботами.

"Як тільки мене починає відвідувати почуття "Я погана мати!", я намагаюся будь-якими доступними способами звернутися до інших мам: через мою групу в Facebook, мам моїх друзів або просто дзвоню своїй мамі. Я не можу сказати, що саме розповідала іншим мамам, але все це робилося для того, щоб з'ясувати для себе факт: вона робить так само, як і я. Це може бути така ж дрібниця, як ховання цукерок від дітей, або щось серйозніше, таке, як раптовий напад паніки. І кожен раз я з полегшенням зітхаю, бо виділила кілька фактів про материнство, які допомагають мені заспокоїтися і прийняти все, як є", - написала Еліша в одному зі своїх постів.

12 фактів про материнство від Еліші Вілсон Біч:

1. Материнство брудніше, ніж здається. Воно складається з пролитих сліз, защемленого его, розчарувань, пролитого молока, брудного посуду і гір білизни. Абсолютно всі мами пройшли через це, і уникнути цього тобі не вдасться. Що залишається? Прийняти все, як є, і постаратися зберегти розсудливість. І пам'ятай: розсудливість - поняття відносне.

2. Дуже важко відмовити, навіть коли це необхідно. З цілком зрозумілих причин у багатьох мам вроджена потреба дбати про всіх і намагатися догодити кожному: дітям, чоловікові, батькам, вчителям в школі. Список можна продовжувати до нескінченності, і ми впевнені, що нам усе під силу. У підсумку, все тягнемо на собі.

3. Кожна мама досягає своєї точки кипіння. Є тільки два види мам: мами, які її вже досягли, і мами, у яких ця точка ще попереду. Деякі з нас проходять цей шлях щодня, деякі - рідко. Можу сказати з упевненістю - це трапляється абсолютно з кожною мамою.

4. Іноді настає момент, коли не можеш зрозуміти, що робити. Навіть гори книг, які були вивчені, не можуть дати відповідь. Знай, кожна ситуація не така, як у когось, і кожна дитина індивідуальна. На жаль, немає ніякої універсальної відповіді, а поради, які ти знаходиш в Інтернеті, часто безглузді.

5. Мамі необхідно щось шкідливе для того, щоб вижити. Шоколад, кава, чіпси, телевізійні шоу. Це називається "механізм вирішення проблем". Обери свою "отруту" і викинь провину за це у вікно. Головне, знати міру і не захоплюватися.

6. Немає такого поняття, як баланс між роботою і сім'єю. Ти можеш бути рок-зіркою, але в цей час вдома у тебе буде повний хаос. Як тільки починаєш більше уваги приділяти материнству, одразу все інше відходить на другий план. Неможливо це врівноважити, і тобі доведеться покірливо пройти цей етап, перш ніж збожеволієш, намагаючись знайти золоту середину.

7. Ти не можеш робити все й одразу. При спробі маніпулювати всім й одразу можна щось пропустити або втратити, а можна "втратити все одразу". Так, мами всі - супер, але вони не надлюди.

8. Занепокоєння і материнство йдуть рука об руку. Коли ти починаєш турбуватися про що-небудь, пам'ятай, що всі мами такі. Це нормально. Такий стан вказує не на твою некомпетентність, а лише підтверджує, що ти людина.

9. Залучення до життя дитини протягом кожної хвилини її життя - це дуже важко, а іноді і нудно. Сьогоднішні "батьківські гуру" вводять нас в оману, запевняючи, що батьки повинні використовувати кожну хвилину, щоб взаємодіяти зі своїми дітьми. Не вір їм. Діти повинні навчитися гратися самостійно, і деякі речі повинні осягнути самі, без нашого постійного втручання. Кинь іграшки на підлогу і йди допивай свою каву, поки вона ще тепла.

10. Телевізор іноді замінює няню. Коли ти намагаєшся розірватися між годуванням однієї дитини, допомогою в приготуванні домашнього завдання іншій, а третій малюк в цей момент висить у тебе на нозі і кричить… Якого біса потрібно відмовлятися в такому випадку від телевізора?

11. У материнських турботах дуже легко забути про свою другу половинку. Відносини - це важка робота, а поява дітей робить їх набагато міцнішими. Дуже важливо мати міцне плече, яке наповнить тебе енергією. Обов'язково приділяй час своєму люблячому партнерові.

12. Мама часто виявляється останньою в списку. Так, ми головні по нагляду за порядком в будинку і сім'ї, але часто турботу про себе відкладаємо на останній план. У такому випадку нам загрожує вигорання, що нічого крім образи не приносить. А нею ми потім заражаємо всіх членів сім'ї. Так, буває важко. Але потрібно обов'язково робити перерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Послухай, крихітко" - Інтернет підірвав лист матері до 15-річної доньки

Зараз ви читаєте новину «12 фактів про материнство від матусі сімох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути