четвер, 15 вересня 2011 16:24

Продали дерев'яний iPad замість справжнього. А як вас обманювали шахраї?

 

У американському місті Спартанбурґ 22-річній Ешлі Макдавелл продали дерев'яний iPad замість справжнього. До дівчини на парковці біля McDonalds підійшли двоє афроамериканців. Один з них мав золоті зуби, у руках тримав iPad. Сказали, що продають планшети Apple по $300. Ешлі мала 180. Чоловіки погодилися на таку суму. Передали запечатану коробку. Дівчина розпакувала покупку вдома, де замість iPad лежала його дерев'яна копія із логотипом Apple.

Ми запитали у читачів: як їх обманювали шахраї?

У Києві на вокзалі вирішила поміняти 100 доларів. Уже збиралася протягувати гроші касирці. Підійшов хлопець, запитав, якого року купюра. Я подивилася на банкноту, а він різко вирвав її з рук і сказав: "Дай, сам гляну". Я навіть трохи розгубилася. Але одразу висмикнула гроші назад. Хлопець дуже швидко пішов до виходу. Я поклала купюру касирці в лоток і побачила, що це - 1 долар.

Світлана ЖАВОРОНКОВА, 34 роки, викладач вузу, Луганськ

Продали саджанці яблуні замість абрикоси та вишні. Яблуня коштувала втричі дешевше.

Раїса ХОРОШИЛОВА, 49 років, Тернопіль

Шукав в оренду житло. В агентстві з мене взяли 150 гривень за послуги й відправили з "власником" дивитися квартиру, яку я вибрав у них на сайті. Виявилася і близько не такою, як бачив в інтернеті: побита плитка у ванній, у кухні лощею 5 "квадратів" поміщався тільки столик і газова плита, в кімнаті місцями на підлозі не було паркету. Дядько поводився так, ніби й сам уперше бачив те помешкання. Договір з агентством підписували на тиждень. Протягом цього часу підсовують такі квартири, на які стовідсотково не погоджуєшся. В наступному агентстві з мене взяли 200 гривень і дали два аркуші форматом А4 із базою прямих телефонів господарів. Половина з них здали квартиру півроку тому, решта номерів виявилися недійсними.

Іван БАСЕНКО, 25 років, маркетолог, Київ

Солідний чоловік заправив повний бак бензину. За 10 хвилин повертається і питає, чи не загубив талони на тисячу літрів. Ми разом пошукали, не знайшли. Він залишив свій номер. За деякий час приходить хлопець, показує талони. Каже, що в нас знайшов. Запропонував віддати за 2 тисячі гривень. Я зателефонував тому чоловіку, а він просить, щоб я заплатив, бо йому раніше, ніж за 2 години, не виходить приїхати. Обіцяв повернути гроші. Я купив. Але ні через 2години, ні через два дні ніхто не приїхав. Ще й талони виявилися несправжніми.

Леонід КУЦЕНКО, 41 рік, оператор АЗС, Ужгород

Замовив у подарунок колезі через телемагазин бритву - "зручну, красиву і просто знахідку", за їх словами. Мало того, що замість 5-10 днів я отримав її через два місяці, так ціна злетіла від первинної на 40 відсотків, плюс податки і доставка. За місяць із бритви повилітали всі запчастини. Жодна майстерня не взялася ремонтувати, лише усміхалися: як можна було купити таке гівно.

Вадим ПОПОВ, 34 роки, водій трамваю, Луганськ

Друг дитинства попросив гроші на операцію його 3-річної дитини. Всього на чотири дні. Сказав, що більше немає в кого позичити, а боржник, який винен йому солідну суму, віддасть тільки за три дні. Своїх коштів у нас не було, бо маємо трьох дітей. Взяла кредит. Микола два тижні розповідав, як уже сідає в машину, щоб віддати борг, а потім відключив телефон. Зараз ми сплачуємо в банк кошти з відсотками за здоров'я здорової дитини і шалену тягу до гральних автоматів мого друга.

Любов НІКУЛА, 37 років, бухгалтер, місто Новояворівськ Львівської області

На ринку до мене підходить жінка 1 каже: "Аню, твоя сестра Марія в небезпеці, їй загрожує тюрма. Племінниці Свєті вже подзвонила. Біжу на пошту передавати в Москву гроші". Всі імена правильно назвала. Від шоку віддала все, що мала. Взяла гроші, які відклала на нове зимове пальто. А вже потім  зателефонувала Свєті.

Ганна КАЛИТКО, 58 років, пенсіонерка, Донецьк

Моїй бабці під час Голодомору нічим було годувати сімох дітей. Віднесла до пана швейну машинку за буханець хліба. Скоринка в нього нормальна, вдома розрізала, а всередині сміттям набито.

Євген ГУЛЯС, 31 рік, адміністратор, місто Мукачево, Закарпатська обл.

Зараз ви читаєте новину «Продали дерев'яний iPad замість справжнього. А як вас обманювали шахраї?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути