четвер, 12 травня 2011 13:14

1300 доларів щомісяця американка витрачає на утримання кота

 

Із 1 травня у США на третину підвищили штрафи за жорстоке поводження з тваринами. Власникам даватимуть по три місяці виправних робіт і штрафуватимуть на $2 тис., якщо служба ветеринарного контролю зафіксує в кота чи собаки побої або сліди знущання. Також запровадили грошове стягнення - $450 - за недобросовісний догляд за тваринами.

150 штрафів виписали за перший день дії закону в Нью-Йорку. Ветеринари телефонують у службу контролю і скаржаться на власників, які не вичісують тварин, годують їх найдешевшими кормами.

Евелін ФЕЙР, 74 роки, Нью-Йорк

- Витрачаю більш як 1300 доларів щомісяця на 12-річну персидську кішку Пенні. Гроші йдуть на ветеринара та ліки.

2008-го в Пенні стався заворот кишок, пішло зараження крові. Ветеринар запропонував приспати. Я не погодилася - адже вона допомогла мені пережити смерть чоловіка й доньки. Від антибіотиків у її кишківнику наросли поліпи, повипадали зуби. Зараз їсть тільки рідке. Щотижня крапаємо два дорогі препарати, через день робимо уколи. Раз на півроку проводимо профілактику онкології. Три місяці тому ветеринар видалив кішці молочні залози. Пенні дуже погано це пережила, ледве прокинулася після наркозу. Якщо їй дуже болить, колю наркотик. Одного разу вколола свої ліки з адреналіном від серця. Це зняло напад, але лікар наказав більше так не робити.

Сара ФІСКЕР, 36 років, ветеринар, Нью-Йорк

- Я ходжу з перевірками. Майже не чіпаємо господарів тварин із притулку. Але якщо заводиш модного перса, то, будь ласка, забезпеч йому гідний догляд.

Маю дозвіл підрізати тваринам голосові зв'язки. Беру за це по тисячі доларів. Підтримую підвищення цін на всілякі дурнуваті процедури. Недавно стрижка кота у клініці подорожчала з 20 доларів до 50. І клієнтів не поменшало.

Олівер ФРОСТІ, 31 рік, програміст, Філадельфія

- Маю 20 котів. На одного витрачаю щомісяця 75-90 доларів. Це - з вакцинами, шампунями та аксесуарами. Кілька тижнів тому купив 30 кілограмів м'яса за 60 доларів. Там було все: яловичина, свинина, курчата, курячі крильця, серця і шлунки, теляча печінка, нирки та індичка. Котам цього м'яса вистачає на 15 днів.

За півроку розлад шлунку вони мали лише раз.

Джозеф БЕДЖ, 34 роки, агент із нерухомості, Тампа, Флорида

- У нас 6-річний кіт породи мейн кун. Їсть тільки свіжу телятину й курятину. Двічі на тиждень купуємо рибне філе. На харчування Фреда витрачаємо 120 доларів на тиждень.

Огляди у ветеринара коштують 700 доларів на рік.

Фред - переможець кількох виставок. Тому не дозволяємо йому гуляти зі звичайними кицьками. Від продажу кошенят маємо відсоток.

У липні візьмемо ще одного кота, сина Фреда. Моя дружина - художник каже, її ніщо так не надихає, як мейн куни. Дітей не плануємо, тому можемо собі дозволити такі витрати.

Мері ҐАРТЕН, 47 років, ветеринар котячого розплідника, Атланта

- Завести звичайне кошеня коштує від 50 доларів, це - огляд у ветеринара та щеплення. Ви не можете тримати його вдома без паспорта. Якщо сусіди поскаржаться і виявиться, що тварина - не щеплена, то заплатите 200 доларів штрафу. Ще 100 треба викласти за кастрацію. Собівартість цих операцій втричі вища. Але держава їх дотує, аби було менше бездомних тварин. Надалі за послуги ветеринара з вакцинаціями, оглядами, котячою стоматологією і контролем за блохами платитимете від 150 до 300 доларів на рік. Утримання старого кота, що потребує серйозної медичної допомоги, часом коштує 3 тисячі доларів.

Утримання одного кота обходиться приблизно у 95 доларів на місяць. Це дешевше за кабельне телебачення

Речі для кота дешевше купувати у супермаркеті. Лоток коштуватиме 20 доларів, наповнювач для туалету - по 7 за 9-кілограмову упаковку. Ще треба купити спальне місце, кігтерізку і пуходерку. Усе разом обійдеться десь у доларів 200. Ще 50 коштує спеціальне місце, де кіт може сточити кігті.

Якщо розділити це все, то утримання одного кота обходиться приблизно у 95 доларів на місяць. Це дешевше за кабельне телебачення.

Вів'єн ВАЙТ, 49 років, власниця котячого притулку, Сан-Франциско

- Маю 23 котів. Статус притулку отримала після 15-ї кішки. Усі тварини кастровані, стерилізовані. Не всі власники хочуть мати статус, бо тоді щомісяця треба проходити ветеринарний контроль.

Доки мала трьох котів, жила у квартирі. Коли вирішила відкрити притулок, переїхала за місто, щоб не створювати зайвих проблем сусідам і собі. Продала квартиру, доклала 70 тисяч доларів і купила будинок. Це - найбільша інвестиція в моїх тварин.

За місяць витрачаю на притулок до 700 доларів. Було б дорожче, але маю пільги на газ та електрику.

Лілі БАУЕН, 27 років, юрист, Нью-Йорк

- Я з дитинства мріяла їздити з котом на виставки. Спеціально купила шотландського висловухого з елітного розплідника. Його харчування, ветнагляд і салон краси обходяться у 1500 доларів щомісяця. На себе витрачаю вдвічі менше. Купую органічну курятину та яловичину, спеціальні кисломолочні продукти, щоб не було артриту і проблем із кістками. Від дешевої їжі Мо погладшає і матиме проблеми із серцем. Ветлікар оглядає його кожні два тижні. Кігті підрізає тільки він, бо я можу зробити неправильний кут і зіпсується хода.

450

доларів коштує в Нью-Йорку видалити котові пазурі. Операцію вважають негуманною, тому на неї накладають додатковий податок. Удвічі дорожче коштує підрізати тварині голосові зв'язки.

82 000 000

котів утримують американці. 20% беруть із притулків.

 

Зараз ви читаєте новину «1300 доларів щомісяця американка витрачає на утримання кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути