середа, 01 лютого 2017 14:19

Земля згорить у радіаційному вогні - вчені

Земля згорить у радіаційному вогні - вчені
kulturologia.ru

Наша галактика не зможе розминутися з туманністю Андромеди - і зіткнеться з нею через 4 млрд років. Це з'ясували вчені зі США. Зараз галактики несуться назустріч один одному зі швидкістю 140 км/с.

"Загалом, галактики розлітаються одна від одної через розширення Всесвіту. Тим паче, кожна з них відчуває гравітаційні буксири від небесних тіл-сусідів, які викликають девіантний рух - до регіонів з високою щільністю і далеко від районів з низькою щільністю", - пояснив автор дослідження, астроном Брент Таллі.

Відстань між ними велика, але зіткнення неминуче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені навчилися стирати з пам'яті погані спогади

Якщо на той час Сонце не зруйнується, то стане наднове. Земля в такому випадку згорить. Від усієї планетної системи збережеться лише Юпітер. Про це пише журнал Nature Astronomy.

Дослідники заявили, що це не стане кінцем. Злиття галактик трапляються регулярно. У результаті деякі гинуть, деякі виживають, інші - народжуються.

Нейробіологи з Великої Британії підрахували, що близько 20% всіх жителів Землі відчувають звуки за кольорами. Людей, які розрізняють звуки за кольором, називають синестетами. Вони мають змішані відчуття. Їхній мозок сприймає звуки як відтінки кольорів.
Зараз ви читаєте новину «Земля згорить у радіаційному вогні - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути