четвер, 13 липня 2017 12:15

Встановили, чим небезпечний високий зріст у чоловіків

Встановили, чим небезпечний високий зріст у чоловіків
Кожні додаткові 10 см зросту призводять до збільшення ризику виникнення ракових пухлин на 21%. Фото: inpropart.ru.

У високих чоловіків більший ризик померти від раку простати.

Такі результати дослідження британські вчені з Оксфордського університету опублікували у медичному журналі BMC Medicine. Про це повідомляє The Daily Telegraph.

У ході дослідження науковці використовували дані Європейського перспективного дослідження раку та харчування. Участь у ньому взяли майже 142 тис. осіб з 8 кран світу. Крім того, медики проаналізували 7 тис. випадків раку передміхурової залози. Серед них 726 випадків тяжкі. 1388 - прогресуюча хвороба. У 934 випадках хвороба призвела до смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідники розповіли про дивовижні властивості лимонної цедри

Виявилося, що кожні додаткові 10 см зросту призводять до збільшення ризику виникнення ракових пухлин на 21%. У 17% чоловіків збільшується ймовірність померти від небезпечної недуги.

Вчені називають кілька причин, чому високі чоловіки ризикують більше. Це більша кількість клітин та більші розміри простати. Збільшують ризик раку передміхурової залози гормони, які впливають на ріст.

Онкологи з США, Німеччини та Австрії випробували вакцини проти раку. Виявилося, що ці вакцини безпечні і клінічно ефективні для профілактики меланоми. У 4 з 6 пацієнтів, яким зробили щеплення, протягом 2-х років рецидивів меланоми не спостерігали.

Зараз ви читаєте новину «Встановили, чим небезпечний високий зріст у чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути