понеділок, 23 жовтня 2017 17:55

Розгадали таємницю Бермудського трикутника

Район Бермудського трикутника в Атлантичному океані небезпечний через повітряну аномалію.

Такі результати дослідження американських метеорологів з Університету штату Колорадо. Вони близько 10 років вивчали погоду в районі Бермудського трикутника, пише veroyatno.

Керівник дослідження Стів Міллер разом з іншими дослідниками вивчав супутникові знімки місцевості. Завдяки максимальному збільшенню зображень, вчені побачили на них хмари шестикутної форми. Вони розміщені над аномальною зоною. Хмари такої форми утворюються через атмосферу океану. Тепла вода з мілини випаровується у холодне повітря. При цьому утворюється каркас хмар. Вони деякий час дрейфують над Бермудським трикутником і вибухають. Під час вибуху утворюються потужні повітряні потоки.

Автор: ukr.media
  Бермудський трикутник -  територія, розташована між Бермудськими островами, Пуеро-Ріко та південною Флоридою.
Бермудський трикутник - територія, розташована між Бермудськими островами, Пуеро-Ріко та південною Флоридою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили "таємницю смертельної небезпеки" Бермудського трикутника

Саме ці потоки повітря - причина загибелі літаків та кораблів, вважає науковець. Після вибуху потужний порив вітру опускається до поверхні океану. Взаємодія атмосферних хвиль призводить до утворення сильної турбулентності. Вибратися з неї техніка немає можливості.

Порив вітру, який опускається на поверхню океану, може викликати хвилю. Її висота сягає до 40 м.

Бермудський трикутник - район в Атлантичному океані. Ця територія розташована між Бермудськими островами, Пуеро-Ріко та південною Флоридою. Вперше його згадав письменник Вінсент Гаддіс у 1946-му. Він писав матеріал про зникнення рейсу №19 - ланки з п'яти бомбардувальників-торпедоносців. Вони 5 грудня 1945-го вилетіли з бази військово-морських сил США в Форт-Лодердейл і не повернулися. Уламки літаків не знайшли. Кореспондент Associated Press Евард Ван Вінкл Джонс територію в Атлантичному океані назвав "море диявола". Автором словосполучення "бермудський трикутник" став Вінсент Гаддіс. Він у 64-му опублікував статтю "Смертоносний бермудський трикутник". Загалом прихильники теорії згадують про зникнення приблизно 100 великих морських і повітряних суден за останнє століття.

Зараз ви читаєте новину «Розгадали таємницю Бермудського трикутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути