вівторок, 17 січня 2017 12:43

Виявили найнебезпечніший день для пологів

Виявили найнебезпечніший день для пологів

Найнебезпечнішими днями для того, щоб ставати мамою, виявились вихідні і понеділок.

Такого висновку дійшли вчені з Великої Британії, опитавши 1,5 млн людей.

День тижня безпосередньо впливає на перебіг родового процесу і на больові відчуття жінки, з'ясували фахівці. На процес пологів впливає не лише кваліфікація лікаря, а й зовнішні обставини, психологічний настрій персоналу і жінки.

Результати дослідження показали, що найсприятливішими днями, щоб народжувати є вівторок, середа, четвер і п'ятниця.

Більшість пологів у понеділок, суботні та недільні дні зазвичай бувають складні. Крім цього, у вихідні дні та понеділок у немовляти і його мами підвищений ризик підхопити інфекцію і померти, інформує sundaynews.

Небезпеку пологів у ці дні експерти пояснюють тим, що на вихідних персонал розслабляється і в понеділок не налаштований на роботу, тому не може ухвалити відповідальних рішень. Також у вихідні в пологових будинках менше медперсоналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Установили, у якому віці краще ставати батьком

Вчені сперечаються, у якому віці жінці краще всього народжувати.

Нідерландські вчені стверджують, що першу дитину жінці краще народжувати не пізніше 27 років. Тоді у неї зберігається 90% ймовірність народити другу дитину.

Якщо ж народити первістка до 38 років, то ймовірність зачаття другого буде 75%. Народивши першу дитину після 38 років, повторне зачаття ймовірне на 50%.

Натомість, науковці з Німеччини та Великої Британії вважають, що жінкам краще народжувати у пізньому віці. Діти таких матерів мають хороше здоров'я і можуть отримати якіснішу освіту - дорослі матері мають багатший життєвий досвід і фінансові можливості.

Згідно з даними статистичної служби Євросоюзу, пізніше всіх матерями стають у Греції (в середньому 29,9 років), Люксембурзі (30 років), Іспанії (30,4 років) та Італії (30,6 років). У цих країнах найбільша кількість жінок, які народили першу дитину після 40 років.

Раніше всіх матерями стають у Болгарії (25,7 років), Румунії (25,8 років), Латвії (26,1 років), Естонії (26,5 років), Польщі, Литві (26,7 років ) і Словаччині (26,9 років).

Експерти з'ясували найблагополучніші країни для народження і виховання дітей. Ними стали Норвегія, Ісландія, Швеція, Данія і Фінляндія. Далі йдуть Австралія, Нова Зеландія, Бельгія, Нідерланди та Франція. У цих країнах жінки й діти отримують відмінну медичну допомогу, освіту і живуть у сприятливих економічних умовах.
Зараз ви читаєте новину «Виявили найнебезпечніший день для пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути