четвер, 05 березня 2015 18:17

Міжнародні резерви України впали до $5,6 млрд

Міжнародні резерви України впали до $5,6 млрд
Фото: promin.cv.ua

Золотовалютні резерви Національного банку України в лютому 2015 року знизилися на 12,4% - до 5,625 млрд дол. Про це повідомляється на сайті регулятора.

Зазначається, що в лютому НБУ витратив 539,1 млн. дол. на погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті, 651,3 млн. дол. - на інтервенції з продажу іноземної валюти та 144,7 млн. дол. - інтервенцій з купівлі валюти.

"Ураховуючи те, що Україна очікує на позитивне рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду щодо надання нового пакета фінансової допомоги вже 11 березня цього року, обсяг міжнародних резервів України на сьогодні є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку України в короткостроковій перспективі", - додали в НБУ.

Таким чином, золотовалютні резерви відновили більш ніж 11-річний мінімум після провалу до 6,218 млрд дол. у червні 2003 року.

Нагадаємо, що на початку лютого обсяг міжнародних резервів України становив 6,42 млрд дол. 

Раніше глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявляла, що очікує збільшення обсягу золотовалютних резервів України до кінця 2015 року до 17 млрд дол. "Якщо ми зможемо досягти 20 мільярдів, з яких велика частина будуть чисті резерви, я буду щаслива. Поки мета 17 мільярдів госрезервів на кінець року", - сказала вона.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні резерви України впали до $5,6 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути