понеділок, 14 січня 2013 21:30

Влада таємно домовляється про вступ до Митного союзу - нардеп

Влада таємно домовляється про вступ до Митного союзу - нардеп
Фото: mignews.com.ua

Україна за роки незалежності не змогла чітко визначити жодного зовнішньополітичного вектора.

Таку думку висловила народний депутат від фракції Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", секретар комітету Верховної Ради у закордонних справах Леся Оробець у ефірі "Українського радіо".

"Ми говоримо про вектори лише тому, що жодного вектора досі не було обрано, принаймні в публічній позиції. Що стосується того, чи ведеться насправді зараз дискусія про приєднання до Євросоюзу чи Митного союзу, то боюся, що нас питати нікого не будуть", - сказала Оробець.

За її словами, через невдалу політику президента Віктора Януковича всі більше українців бажають приєднання держави до Євросоюзу.

"За опитуваннями 48% українців прагнуть до Європи. Ще 6 місяців тому показники були зовсім інші. За 6 місяців адміністрації президента українців, що прагнуть в Європу стало більше. Тобто можна сказати, що Янукович є великим євроінтегратором. Інше питання, що дехто з українців не дочекався спрощення візового режиму і переїхав жити в Європу вже зараз", - зіронізувала Оробець.

Політик переконана, що влада неофіційно веде переговори щодо вступу до Митного союзу.

"Перемовини ведуться підкилимно. І не в форматі, де краще житиметься українцю, де краще вибудовувати бізнес", - вважає Оробець.

Зараз ви читаєте новину «Влада таємно домовляється про вступ до Митного союзу - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути