понеділок, 22 лютого 2016 13:53

Вінницька Roshen збільшила прибуток до 52 млн грн

Вінницька Roshen збільшила прибуток до 52 млн грн

ПАТ "Вінницька кондитерська фабрика", що входить в корпорацію Roshen, в 2015 році наростила чистий прибуток на 9% - до 51,78 млн грн. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Активи компанії за минулий рік зросли на 17% до 4,146 млрд грн, основні засоби - на 33,8% до 3,775 млрд грн. Нерозподілений прибуток вінницького підприємства до кінця року становив 673 млн грн, в порівнянні з 621 млн грн в 2014 році.

Крім того, директор ПАТ "Вінницька кондитерська фабрика" Олександр Білик 19 лютого 2016-го звільнений з посади за власним бажанням. Білик очолював підприємство дев'ять років.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що передав свою частку Roshen у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

Корпорація Roshen - один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. До неї входять Київська, Маріупольська, Кременчуцька і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод, а також Липецька фабрика (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Петро Порошенко під час виборчої кампанії заявив про рішення, у разі обрання главою держави, продати свої бізнес-активи, найбільшим з яких є мажоритарна частка в корпорації Roshen, за винятком лише телевізійного "5 каналу".

Через два місяці після інавгурації у серпні 2014 року стало відомо, що Порошенко відібрав інвесткомпанію Rothschild в консорціумі з ICU для підготовки та організації такого продажу.

Зараз ви читаєте новину «Вінницька Roshen збільшила прибуток до 52 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути