четвер, 25 грудня 2014 15:38

В Україні "луснули" ще два банки

В Україні "луснули" ще два банки
Фото: forbes.ua

Національний банк України (НБУ) 23 грудня прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідації Актив-Банку і Терра Банку.

24 грудня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав процедуру ліквідації цих банків, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Актив-Банк заснований в 2002 році. Найбільшим акціонером банку було ТОВ "Актив Фінанс Груп" (97%). Повідомлялося, що в ТОВ "Актив Фінанс Груп" Оксані Маркарової належить 17%, Данилу Волинцю - 27%, ще 9,5% володіє інвестфонд "Титаніум-інвест", в якому Маркаровій і Волинцю належить 100%.

За даними фінустанови, у травні-2014 в Актив-Банк увійшли інвестори, що представляють Великобританію, Ізраїль та Росію. Ця група інвесторів працює через інвестиційний фонд Central markets на фінансових ринках 30 європейських країн.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів (1,998 млн грн) Актив-Банк посідає 52-е місце серед 166 діючих у країні банків.

Як відомо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 22 серпня ввів тимчасову адміністрацію в Терра Банк, а 22 грудня передав частину його активів і зобов'язань в перехідній Кристалбанк.

Терра Банк (раніше Інвест-Кредит Банк) заснований в 1996 році. ПРАТ "Українська стратегічна група" на 1 липня 2014 року володіла 99,6% статутного капіталу банку. Кінцевим бенифициарным власником банку є Сергій Клименко.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2014 року по розміру загальних активів Терра Банк займав 48-е місце (2,906 млрд грн) серед 166 діяв у країні банків.

Зараз ви читаєте новину «В Україні "луснули" ще два банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути