вівторок, 20 жовтня 2015 15:21

У Росії хочуть запровадити "православний стандарт" продуктів

У Росії хочуть запровадити "православний стандарт" продуктів
Фото: nicstyle.ru

Для підтвердження якості, а також позитивного впливу на духовне і фізичне здоров'я росіян, у РФ пропонують запровадити "православний стандарт" продуктів.

Із відповідною пропозицією голова комісії Громадської палати РФ із питань соціальної політики, трудових відносин і якості життя громадян Володимир Слєпак звернувся в листі до патріарха Кирила, повідомляє "Інтерфакс".

Автор листа посилається на аналогічні системи добровільної сертифікації в мусульман ("халяльний продукт") та юдеїв ("кошерний продукт").

"Основне завдання системи добровільної сертифікації "Православний стандарт" - експертиза продукції, що її виробляють у Росії, з урахуванням православного підходу до основних принципів організації виробництва, виявлення її найбільш якісних і екологічно безпечних аналогів", - ідеться в листі.

Особливу увагу в рамках добровільної сертифікації будуть приділяти монастирській продукції.

"Такий підхід дозволить ефективно реалізувати один із важливих принципів - підтвердити не лише високу якість і безпеку продукції, а й оцінити її позитивний вплив на духовне і фізичне здоров'я людей", - вважає Слепак.

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть запровадити "православний стандарт" продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути