пʼятниця, 17 серпня 2012 20:51

У промисловості вже 5 місяців триває рецесія - політолог

У промисловості вже 5 місяців триває рецесія - політолог
За словами Палія, падіння в промисловості триває з березня. Фото: zapysy.com.ua

На думку політолога Олександра Палія, у вітчизняній промисловості вже 5 місяців триває рецесія, і виною тому є корупція.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"В українській промисловості вже 5 місяців триває рецесія, однак суспільство цього усвідомити не може, бо в телевізорі буяє суцільне покращення, - зазначає фахівець. - Останні дані Держкомстату свідчать про те, що в липні 2012 року обсяг промислового виробництва  знизився на 0,9% до липня минулого року. А за підсумками першого півріччя зростання промислового виробництва сягнуло всього 0,4%, що є сущим мізером для України і явною ознакою рецесії".

Як зауважив Палій, падіння в промисловості триває з березня, коли воно вперше у цьому році в річному вимірі сягнуло мінус 1,1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З "покращенням" від Януковича економіка розвалиться через півроку

"Падіння на зовнішніх ринках попиту на продукцію базових галузей української економіки, насамперед металургії, висвітлило рахітичну колоніальну структуру економіки, - підкреслив політолог. - Коли в таких умовах український уряд говорить, що кризи немає, він уподібнюється їжачкові з анекдоту, який у темному лісі марно переконував себе, що не обмочився. І до цього стану української економіки найпряміше відношення має корупція".

На переконання Палія, за цих умов звучить, як анекдот, обіцянка з виборчої програми Віктора Януковича щодо входження України до двадцятки провідних економік світу.

"Якщо за абсолютним розміром економіки, то Україні, щоб увійти у G-20, доведеться за сім років утричі збільшити власний ВВП, тобто забезпечити по 35% його зростання на рік, у порівнянні з 2,5% зросту за перше півріччя 2012 року. Якщо ж критерієм "двадцятки" є розмір ВВП на душу населення, то Україна рухається трішки не в той бік, бо за час президентства Януковича за цим показником перейшла з першої сотні  країн світу в другу. Хоча до однієї "двадцятки" Україна все ж потрапила – це перша 20-ка країн за розміром виведених капіталів. Миколі Азарову для того, щоб знайти інші приводи звітувати про входження до "двадцятки", незабаром доведеться згадати свій улюблений критерій – ціни на капусту", - резюмував Олександр Палій.

Зараз ви читаєте новину «У промисловості вже 5 місяців триває рецесія - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути