вівторок, 03 травня 2016 03:05

У Нафтогазі розповіли, скільки грошей хочуть стягти із Газпрому

У Нафтогазі розповіли, скільки грошей хочуть стягти із Газпрому
Фото: politkuhnya.info

Україна може отримати 50 мільярдів доларів від російського Газпрому після задоволення позову Нафтогазу Стокгольмським арбітражем. Про це в інтерв'ю Громадському сказав Юрій Вітренко, директор з розвитку бізнесу Нафтогазу.

"Загальна ціна питання по Стокгольмському арбітражу — 50 млрд доларів, з яких 30 мільярдів — це питання компенсації, які ми вимагаємо отримати за те, що ми раніше від Газпрому недоотримали або переплатили і принаймні 20 мільярдів - це додаткові грошові потоки, які ми отримаємо після прийняття рішення у Стокгольмі. Крім того, ми змушуємо їх у Стокгольмі почати працювати в Україні за європейськими правилами", — сказав Вітренко.

При цьому, росіяни, за словами Вітренка, всілякими методами затягують процес.

"Процес триває. Вони затягують процес. Слухання почнуться восени цього року. Ми укріплюємо свої позиції. На будь-які питання, які ставлять росіяни, надаються грунтовані відповіді з іноземними експертами, ми достатньо комфортно себе почуваємо. Якщо не буде політичних ризиків, ми впевнені в тому, що ми доведемо у суді обгрунтованість своєї позиції", — сказав Вітренко.

Зараз ви читаєте новину «У Нафтогазі розповіли, скільки грошей хочуть стягти із Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути