середа, 10 грудня 2014 09:49

В Міненерго заявили, що Україна змушена купувати вугілля у бойовиків

В Міненерго заявили, що Україна змушена купувати вугілля у бойовиків
Фото : ipress.ua

Україна змушена купувати у бойовиків вугілля, яке видобувається на територіях, підконтрольних самопроголошеним Донецькій та Луганській республікам, щоб уникнути енергетичного колапсу в регіоні.

Про це сьогодні в ефірі "5-го каналу" сказав голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко, передає Укрінформ.

Губернатор Донеччини наголосив, що котли Слов'янської ТЕЦ розраховані на вугілля лише однієї марки – марки А.

"Це вугілля видобувається лише на території, підконтрольній ДНР, ЛНР. "Якщо ми не будемо купувати таке вугілля, значить, ми зупинимо станцію – не буде ні світла, ні тепла, буде зруйновано єдину енергетичну систему", - пояснив губернатор.

Він розповів, що є підприємства, які зареєстровані на підконтрольній українській владі території, вони ведуть прямі перемовини з бойовиками, укладають угоди і виконують їх.

"Іншого виходу на сьогодні не існує", – зауважив Кіхтенко.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Віталій Ярема нещодавно заявив, що закупівля продукції в ДНР чи ЛНР є кримінальним злочином. Посадовці, які закуповуватимуть вугілля з окупованих територій, будуть засуджені. "Є нова стаття, яку прийняла Верховна Рада. Тобто, закуповувати будь-які продукти чи матеріальні цінності в ДНР та ЛНР є кримінальним злочином", - наголосив Ярема.

Втім він зазначив, що Генпрокуратура позбавлена загального нагляду, щоб контролювати торгівлю між Україною та окупованими регіонами.

Слід також зазначити, що 8 грудня лідери самопроголошених республік звернулись до Росії з проханням примусити Київ купувати у них вугілля і не поставляти в Україну вугілля тих марок, які є в підконтрольному їм регіоні.

Зараз ви читаєте новину «В Міненерго заявили, що Україна змушена купувати вугілля у бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути