субота, 16 лютого 2013 13:12

У Міненерго очікують вигідні для України пропозиції щодо газового консорціуму

У Міненерго очікують вигідні для України пропозиції щодо газового консорціуму
Фото: rian.com.ua

Створення газотранспортного консорціуму залежить від того, наскільки вигідні пропозиції отримає Україна від партнерів. Про це повідомив у п'ятницю у програмі "Шустер LIVE" директор департаменту Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Костянтин Бородін, пише "Укрінформ".

"Нині, коли ми говоримо про те, що нам робити з нашою газотранспортною системою, напевно, нам треба визначатися, на яких умовах вона працюватиме. І створення газотранспортного консорціуму залежить від того, які умови нам запропонують наші партнери: чи буде гарантовано завантаження, на якому рівні, як вирішуватимуться питання оподаткування, прибутковості та власності", - підкреслив чиновник.

Директор департаменту вважає, що цього року транзит газу через Україну скоротиться до 60 млрд кубометрів.

"Якщо не буде "Південного потоку" по дну Чорного моря, то ті обсяги транзиту, які реально залишаться в Україні, становитимуть 50% від того, що було ще три-чотири роки тому, - 60 млрд кубометрів", - сказав Бородін.

Україна дедалі ближче підходить до необхідності створення газового консорціуму, будучи "енергетичним мостом, який стоїть на двох берегах", додав він.

Нагадаємо, 11 лютого стало відомо, що Україна веде переговори з Росією про створення двостороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою. У 2012 року транзит природного газу через територію України поменшав до 84,2 млрд куб. м або на 19% порівняно з 2011 роком.

Зараз ви читаєте новину «У Міненерго очікують вигідні для України пропозиції щодо газового консорціуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути