середа, 13 березня 2013 09:17

У Мінекономрозвитку розповіли, коли ВВП почне зростати швидше

У Мінекономрозвитку розповіли, коли ВВП почне зростати швидше
Фото: liga.net

Пожвавлення зовнішнього попиту на українські метали і вигідна база порівняння дозволяють очікувати поліпшення показника динаміки ВВП України в першому кварталі 2013 року.

Про це вчора повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Анатолій Максюта.

"Думаю, показники будуть кращими, ніж наприкінці минулого року. Втім, зараз ще складно говорити про конкретну цифру ... Трохи краще зараз ситуація на ринках металу. Ми сподіваємося, що це дасть приріст", - сказав він.

Крім цього, за його словами, своєчасне прийняття державного бюджету на 2013 рік дає підстави очікувати початку фінансування капітальних інвестицій, що також потримає зростання економіки.

Разом з тим перший заступник голови МЕРТ зазначив, що спостережувана в країні дефляція є одним з факторів, що стримують динаміку ВВП.

Чиновник також повідомив, що за підсумками першого кварталу МЕРТ розгляне питання внесення коректив в макроекономічні прогнози на поточний рік з урахуванням реалізації ініціатив уряду щодо поліпшення економічної ситуації.

Нагадаємо, ВВП України в четвертому кварталі 2012 року впав на 2,5% в порівнянні з четвертим кварталом 2011 року, але в цілому за 2012 рік - зріс на 0,2%. При цьому, уряд закладав у держбюджет-2012 прогноз зростання реального ВВП на 3,9%.

Держбюджет-2013 побудований на прогнозі зростання реального ВВП 3,4%, тоді як Світовий банк очікує зростання української економіки в 2013 році на 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «У Мінекономрозвитку розповіли, коли ВВП почне зростати швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути