четвер, 20 листопада 2014 11:27

Цього року економіка України впаде на 7,5% - Гонтарєва

Цього року економіка України впаде на 7,5% - Гонтарєва
Фото: businessua.com

Національний банк України прогнозує падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2014 році на 7,5%, а також зниження на 4,3% в 2015 році. Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва на п'ятому українському інвестиційному форумі, організованому CFA Society Ukraine, передає УНІАН.

"На жаль, змушена констатувати, що економіка України продовжує падати. За нашими прогнозами, ВВП цього року становитиме мінус 7,5% і наступного року – мінус 4,3%", - сказала голова Нацбанку.

Нагадаємо, що за прогнозом інвестиційної компанії Dragon Capital, у 2015 році можна очікувати продовження спаду економіки України на рівні 2,5-4%, однак він буде зумовлений в основному фактором Донбасу. Загальне падіння ВВП в Донецькій та Луганській областях, як на окупованих територіях, так і в тих районах, які контролюються українською владою, складе цього року 20-25%. Подібні темпи падіння ВВП Донбасу аналітики прогнозують і наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Цього року економіка України впаде на 7,5% - Гонтарєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути