середа, 22 жовтня 2014 14:16

В "ДНР" хочуть власний газопровід "Таганрог-Новоазовськ"

В "ДНР" хочуть власний газопровід "Таганрог-Новоазовськ"
Фото: zn.ua

Компанія "Донбастрансгаз", яка знаходиться на території підконтрольній терористам самопроголошеної "ДНР", приступила до відновлення газопроводу радянських часів.

Про це заявив самопроголошений міністр палива та енергетики "ДНР" Олексій Грановський, повідомляє РИА Новости.

Газопровід "Таганрог-Маріуполь" був побудований в 50-і роки 20-го століття і закритий в 2009 році. Бойовики планують довести його до Новоазовська, оскільки Маріуполь знаходиться під контролем українських силовиків, уточнили в "міністерстві".

"За часів України частина зв'язок з Російською Федерацією була ліквідована. Магістральний газопровід, який йде через Таганрог (Ростовська область РФ) був вирізаний. Поставили заглушки з обох сторін", - розповів самопроголошений міністр.

Він розраховує, що в "ДНР" з'явиться власний газовий оператор і буде укладено договір з Російською Федерацією. Грановський також сподівається продавати населенню газ за ціною 900 гривень за тисячу кубометрів.

Наразі єдиний здатний приймати газ трубопровід на території невизнаних "ДНР" і "ЛНР" знаходиться в Прохорівці Луганської області.

За словами Грановського, через бойові дії в "республіці" виведені з ладу 13 газорозподільних станцій, однак протягом двох тижнів газовики збираються їх відремонтувати.

"Після цього тарифи будуть перераховані, саме для цього ми введемо закон про газопостачання та газове господарство", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «В "ДНР" хочуть власний газопровід "Таганрог-Новоазовськ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути