середа, 25 квітня 2018 16:21

У чому недолік заборони нічної торгівлі алкоголем

У чому недолік заборони нічної торгівлі алкоголем
Заборона продавати алкоголь у нічний час поширюється лише на магазини. Фото: Український репортер

Обмеження продавати алкогольні напої в певний час доби може зашкодити конкуренції в цій сфері. Адже вони поширюватимуться лише на магазини. Не стосуватимуться ресторанів та барів.

"Законом вводиться виняток для закладів ресторанного господарства. Це може поставити їх у привілейоване становище щодо конкурентів. Вважаємо, що законодавчі обмеження мають поширюватися на всі суб'єкти господарювання в певних адміністративно-територіальних одиницях, які мають ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями", - заявив директор департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери АМКУ Ігор Кустовський, пишуть УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливе подорожчання дешевих сигарет

Водночас у Антимонопольному комітеті схвально ставляться до спроб врегулювання цього питання. Сподіваються, що правом тимчасового обмеження на продаж спиртного місцева влада користуватиметься виключно на законних підставах.

Порушення заборони торгівлі алкоголем тягне за собою адміністративну відповідальність. Штраф від 30 (510 грн) до 100 (1,7 тис. грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зараз ви читаєте новину «У чому недолік заборони нічної торгівлі алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути