пʼятниця, 16 жовтня 2015 15:00

Уряд схвалив план реформування "Нафтогазу"

Уряд схвалив план реформування "Нафтогазу"
Фото: tsn.ua

Кабінет міністрів України одноголосно затвердив план дій з реформування корпоративного управління НАК "Нафтогаз України".

Реформування передбачає створення наглядової ради із залученням незалежних директорів, повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це дозволить отримати 300 млн доларів від Європейського банку реконструкції та розвитку і 500 млн доларів від Світового банку на закупівлю газу", - повідомив Коболєв.

Він додав, що план дій вводить новий якісний рівень управління "Нафтогазом" з боку держави.

"Важливим і ключовим елементом рішення є створення повноцінного ради директорів, як з незалежних директорів, так і представників уряду", - зазначив Коболєв.

При цьому глава НАК повідомив, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував представникам міжнародних кредитних організацій делегувати своїх представників до ради директорів.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, який критикував цей план реформ, перебуває в Албанії на міністерській конференції Енергетичного співтовариства.

Зараз ви читаєте новину «Уряд схвалив план реформування "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути