вівторок, 16 лютого 2016 17:22

Україна та Росія домовилися повернути заблоковані фури

Україна та Росія домовилися повернути заблоковані фури

Міністерство інфраструктури України домовилось про повернення заблокованих в Росії українських вантажівок, взамін українська сторона дозволить проїзд країною російським вантажним автомобілям, які повертаються додому з ЄС. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті міністерства.

У документі зазначається, що на території Росії було заблоковано 600 українських водіїв, у яких закінчуються харчі та паливо на обігрів автомобіля.

"Режим "їду додому" запроваджується з 16.02.2016 до 25.02.2016 включно. Тобто, більше 600 українських автомобілів, що вже заблоковані на території РФ або прямують до України з країн Азії, зможуть в цей період безперешкодно дістатись України. Аналогічно близько 600 російських автомобілів зможуть повернутись до Росії з країн Євросоюзу. Українська сторона забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Російською Федерацією або Республікою Білорусь", - зазначається в документі.

Міністерство закликало громадських активістів у найближчі 10 днів не заважати пересуванню вантажних російських автомобілів додому.

За останній тиждень понад 350 українських вантажівок були зупинені на території РФ, та більше 300 автомобілів очікували в країнах Азії повернення в Україну транзитом через Росію. Аналогічно на території України активістами було зупинено близько 60 фур, та більше 500 авто накопичились на нашому західному кордоні з ЄС, очікуючи на повернення до Росії транзитом територією України.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Росія домовилися повернути заблоковані фури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути