четвер, 23 жовтня 2014 16:54

Україна поскаржиться на Росію в СОТ через заборону овочів і фруктів

Україна поскаржиться на Росію в СОТ через заборону овочів і фруктів
Фото: novostimira.com.ua

Міністерство аграрної політики України готує звернення до Світової організації торгівлі (СОТ)  через заборону Россільгоспнагляду на постачання та транзит рослинної продукції з України до Росії.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка під час брифінгу, повідомляє прес-служба відомства.

В Мінагрополітики зазначили, що російська сторона діє всупереч положення двосторонньої Угоди та Міжнародних стандартів з фітосанітарних заходів, оскільки вона не надіслала Україні офіційних звернень про порушення.

Міністр зазначив, що в цілому за 9 місяців цього року на територію Російської Федерації завезли 81 тис. тонн продукції рослинництва на загальну суму 45,8 млн. дол. Минулого року - 133,2 тис. тонн. Відтак, прогнозовані втрати українських виробників від заборони можуть становити до 17 млн. дол. до кінця цього року і близько 62 млн. дол. - впродовж 2015 року, якщо заборона діятиме й далі.

Нагадаємо, що з 22 жовтня Россільгоспнагляд ввів тимчасове обмеження на постачання з України, в тому числі транзитом через її територію, всіх видів рослинної продукції.

Раніше російське відомство вимагало в української Держветфітослужби гарантії українського походження рослинної продукції, що поставляється Україною в Росію.

Россільгоспнагляд запідозрив Україну в поставках заборонених російськими санкціями продуктів з Євросоюзу через збільшення поставок рослинної продукції з України і випадків відсутності маркування.

Зараз ви читаєте новину «Україна поскаржиться на Росію в СОТ через заборону овочів і фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути