понеділок, 20 лютого 2017 00:30

Український міністр пояснив, чим невигідні поставки вугілля з закордону

Український міністр пояснив, чим невигідні поставки вугілля з закордону
Фото: 112.ua

Україна може поставляти вугілля з Росії або Південно-Африканської Республіки, але воно буде вдвічі дорожчим. Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в ефірі програми "Факти тижня. 100 хвилин з Оксаною Соколовою".

"Із завтрашнього дня ми можемо почати поставку антрацитної групи вугілля з Кузбасу. Тільки замість своїх шахтарів будемо платити гроші російським шахтарям, замість надходжень до бюджету в Україні платитимемо в російський", - сказав він.

Він нагадав, що вуглевидобувні підприємства Донбасу зареєстровані в Україні, і податки надходять до бюджету України.

Продовження блокади поставок вугілля з непідконтрольних територій, на його думку, призведе до дестабілізації української енергосистеми, зупинки металургійних підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насалик розповів про можливі закупки вугілля

Раніше Насалик заявив, що блокування залізниці викличе віялові відключення і підвищить ціну на вугілля. Про ймовірність відключень тепло- і енергопостачання також говорив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

В "Укренерго" заявили, що якщо в найближчі дні не буде відновлено постачання антрацитового палива, то необхідно буде ввести надзвичайний стан в електроенергетиці. В умовах надзвичайного стану загальних запасів вугілля антрацитної групи на всіх ТЕС вистачить на 40 діб.

26 січня розпочалася блокада залізничних колій, ініціаторами якої стали люди, які називають себе ветеранами АТО. За фактом блокування дороги в Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Український міністр пояснив, чим невигідні поставки вугілля з закордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути