четвер, 24 листопада 2016 18:20

Українська газотранспортна система не може здійснювати транзит газу

Українська газотранспортна система не може працювати на повну потужність, оскільки є застарілою у технічному плані. Про це йдеться у звіті Міжнародної агенції з енергетики Global Gas Security Review 2016, опублікованому на сайті організації.

 

Зокрема, у документі наголошують, що українська ГТС володіє усіма необхідними потужностями, щоб забезпечити всесезонне транспортування блакитного палива до Європи. Однак проблема полягає у незадовільному стані технічної інфраструктури ГТС, що унеможливлює її максимальне завантаження.

"Певні ділянки української газотранспортної системи потребують ремонту чи модернізації для того, аби почати реалізовувати на повну потенціал транзиту газу", – йдеться у звіті організації.

За даними Міжнародної агенції з енергетики, Україна входить до четвірки лідерів за об'ємами підземних сховищ газу після США, ЄС і Росії.

 

У листопаді відбулися відкриті аукціони, проведені за допомогою ProZorro і спрямовані на реконструкцію української ГТС: ремонт компресорних станцій Укртрансгазу – "Задніпровської", "Ананьївської" і "Південнобузької". Загальна сума контрактів становить понад 4 млрд грн. Народні депутати повідомляли, що тендер під загрозою скасування через суперечки між керівництвом НАК "Нафтогаз" і ПАТ "Укртрансгаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ProZorro підтвердила результати трьох тендерів з модернізації ГТС на суму понад 4 млрд грн

Міжнародна агенція з енергетики (International Energy Agency) є самостійною організацією, заснованою 1974 року. Штаб-квартира організації розташована у Парижі. Агенція працює для забезпечення надійної, доступної та екологічно чистої енергії для своїх 29 країн-членів по всьому світу. Основний акцент звіту Global Gas Security Review цьогоріч – перспективи міжнародного ринку зрідженого газу (LNG).

Зараз ви читаєте новину «Українська газотранспортна система не може здійснювати транзит газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути