вівторок, 23 лютого 2016 14:39

"Україно-російський конфлікт з транзитом вирішать за пару днів" - Пивоварський

"Україно-російський конфлікт з транзитом вирішать за пару днів" - Пивоварський

Міністерство інфраструктури України сподівається, що питання транзитних і двосторонніх перевезень між Україною і РФ буде вирішено в найближчі день-два. Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, вийшовши до українських автоперевізників, які мітингували під будівлею міністерства, пише "Сегодня".

"Очікуйте, що в ході завтрашнього засідання Кабміну можуть бути прийняті рішення, які дозволять вирішити цю проблему", - сказав він.

Міністр розповів, що було зроблено для зняття питання блокування найближчим часом і забезпечення безперебійного транзиту через територію України, Росії, Азії.

"Транзит не має обмежень. Україна - транзитна країна. З нашими європейськими партнерами ми практично завершили технічні консультації, з РФ технічні консультації завершені", - сказав Пивоварський.

З 1 січня Росія обмежила транзит через свою територію вантажів з України в Казахстан. Товар можна везти тільки через територію Білорусі, на в'їзді в Росію вантаж перепломбовують, а водіям потрібно мати спеціальні талони на проїзд.

11 лютого громадські активісти в 10 областях України почали безстрокову акцію щодо недопущення виїзду з України в ЄС вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації.

У відповідь на дії активістів 14 лютого російський уряд заборонив транзит українських вантажівок по своїй території.

Кабінет Міністрів України від 15 лютого прийняв дзеркальні заходи і тимчасово призупинив дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації.

Пізніше сторони почали переговори щодо вирішення ситуації, що склалася. 19 лютого заблоковані в Закарпатській області російські вантажівки почали виїжджати додому.

Зараз ви читаєте новину «"Україно-російський конфлікт з транзитом вирішать за пару днів" - Пивоварський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути