четвер, 26 травня 2011 20:31

Україні вдалося "вибити" у "Газпрому" вигідніший контракт?

Україні вдалося "вибити" у "Газпрому" вигідніший контракт?

На переговорах між міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком і керівником "Газпрому" Олексієм Міллером українській стороні вдалося досягнути домовленості про зміну у формулі розрахунку вартості експортованого газу.

Про це заявив незалежний експерт з енергетичних питань Володимир Саприкін в ефірі Першого ділового каналу.

"Офіційних результатів оголошено не було. Однак, за деякими даними, питання зрушено. Наскільки я знаю, газойль вийде з енергетичної корзини, по якій обраховується вартість газу, і буде введене вугілля. Щодо основної проблеми — це початкова ціна газу $ 450, наскільки я знаю, поки домовленості немає", — сказав він.

На думку аналітика, кінцевої домовленості буде досягнуто на зустрічі президента України Віктора Януковича і його російського колеги Дмитра Медведєва.

"Газове питання вирішується на найвищому рівні. Отже при зустрічі президентів Росії та України, можливо, буде досягнуто кінцевої домовленості щодо зміни контракту на постачання газу до України", — зазначив Саприкін.

Експерт вважає, що зміна контракту не потребує значних поступок з боку України.

"Ми вимагаємо адекватності. Тобто зміни контракту з урахуванням енергетичного балансу України з погляду того, що ми — найближча до Росії країна, і витрати на транспортування газу значно менші, ніж до інших країн", — підкресли він.

Зараз ви читаєте новину «Україні вдалося "вибити" у "Газпрому" вигідніший контракт?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути