вівторок, 07 липня 2015 11:16

Україна стала основним постачальником кукурудзи в Китай - FT

Україна стала основним постачальником кукурудзи в Китай - FT
Фото: ua.all.biz

У першій половині 2015 року Україна стала найбільшим постачальником кукурудзи в Китай.

Обидві країни скористалися перевагами більш тісних торговельних відносин, а Китай продемонстрував, що хоче диверсифікувати свої закупівлі зерна і насіння олійних культур, пише редактор відділу товарних ринків Financial Times Еміко Теразоно.

За останніми даними, 95% з більш ніж 400 тис. тонн кукурудзи, в травні ввезли з України. Загальний імпорт (понад 1,5 млн тонн за 5 місяців) - це майже 90% всього китайського кукурудзяного імпорту.

Видання зазначає, що головним постачальником Китаю Україна стала менше ніж за 3 роки. Тримільярдний кредит під поставки кукурудзи країни підписали в 2012 році.

При цьому, зростання українського експорту в Китай відбулося за рахунок США. Порівняно з 2014 роком поставки зі Штатів знизилися саме на ті рекордні цифри, на які збільшилися з України.

На думку FT, зміцнення відносин між двома країнами не тільки підтримає аграрний сектор України, але і допоможе задовольнити зростаючий попит на зерно і м'ясо в Китаї. Китай, схоже, в питанні сільськогосподарського імпорту переорієнтується на східну Європу. Такий висновок газета робить, враховуючи і рекордні поставки з Болгарії.

Ще однією причиною інтенсивної "кукурудзяної дипломатії" FT вважає бажання Китаю скоротити свою залежність від імпорту продтоварів зі США.

Зараз ви читаєте новину «Україна стала основним постачальником кукурудзи в Китай - FT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути