четвер, 21 березня 2013 12:45

Україна призупинила ввезення бразильської свинини

Україна призупинила ввезення бразильської свинини
Бразильська свинина наразі не відповідає стандартам України. Фото: zn.ua

Україна тимчасово призупинила ввезення на свою територію м'яса свинини з Федеративної Республіки Бразилія.

Про це повідомила Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України.

"У зв'язку з систематичними виявленням невідповідності показників безпечності м'яса свинини виробництва різних підприємств Бразилії до вимог українського законодавства та керуючись ст. 51 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів", розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України з 20 березня 2013 р. тимчасово призупинено ввезення на територію України м'яса свинини з Федеративної Республіки Бразилії", - сказано у повідомленні.

Вантажі, які вийшли до введення в дію цього розпорядження, оформляються після проведення розширеного ветеринарного контролю, за умови розміщення їх на митно-ліцензійних складах. Суб'єкти господарської діяльності, які займаються імпортом вищезазначеної продукції належним чином поінформовані.

Нагадаємо, раніше за результатами проведених регіональними державними лабораторіями ветеринарної медицини лабораторних досліджень продуктів тваринного походження – свинина свіжоморожена, заморожені напівтуші свійських свиней та заморожене м'ясо свійських свиней обвалене виробництва Doux Frangosul S.A. Agroаvicola Industrial SIF 876; BRF-Brasil Foods S.A. SIF 3975; BRF-BrasilFoods S.A. SIF 102; COOPERATIVA CENTRAL AURORA ALIMENTOS, SIF 3548 (Бразилія), було виявлено невідповідність за бактеріологічним та мікробіологічними показниками.

Зараз ви читаєте новину «Україна призупинила ввезення бразильської свинини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути