вівторок, 14 липня 2015 21:42

Україна та США підписали угоду про "відкрите небо"

Україна та США підписали угоду про "відкрите небо"
Фото: terraceatkuta.com

У рамках Українсько-американського бізнес-форуму у Вашингтоні була підписана Угода про "відкрите небо" між Україною та США.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Документ замінить чинну Угоду між урядами України та США про повітряний транспорт від 5 червня 2000 року. Нова Угода передбачає зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожної сторони, рейсів і географії польотів", йдеться у повідомленні.

З українського боку під документом поставив свій підпис Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, з американського - заступник Державного секретаря США з питань економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Кетрін Новеллі.

Зокрема, документом запроваджуються наступні зміни у повітряному сполученні між Україною та США:

- знімаються обмеження по пунктах відправлення/призначення на територіях обох держав через будь-які проміжні пункти і далі у пункти за межами;

- надається можливість авіакомпаніям обох сторін виконувати польоти з правом п'ятої свободи (право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту, і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, що направляються із будь-якої території, в країні-підписанті угоди);

- встановлюється довільна частота та ємність повітряних перевезень авіаперевізниками обох сторін;

- дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах.

Угода про "відкрите небо" базується на засадах справедливої конкуренції та вільного встановлення тарифів, залежно від комерційної ситуації на ринку з мінімальним втручанням з боку регулятора. "Ми працюємо на майбутнє: з розвитком відносин між нашими країнами зростатиме потреба у авіасполученні. Вважаємо правильним не чекати, коли це станеться, а вже зараз створити умови для розвитку ринку і здорової конкуренції на ньому. Цим документом ми надали авіаперевізникам можливість пропонувати пасажирам і відправникам вантажів різноманітні варіанти обслуговування, розробляючи нові і конкурентоспроможні тарифи. Відтепер лише економічні важелі та питання авіаційної безпеки будуть формувати цей ринок", – заявив Пивоварський.

Угода набуде чинності після завершення внутрішньодержавних процедур. Так, в Україні передбачено її ратифікацію Верховною Радою.

Зараз ви читаєте новину «Україна та США підписали угоду про "відкрите небо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути