неділя, 25 травня 2014 06:05

Україна і Китай створять СП з виробництва гірничошахтного устаткування

Україна і Китай створять СП з виробництва гірничошахтного устаткування
Фото: АР

Українська Corum Group та китайська Shanxi TZ Coal Mine Whole-set Equipment Co., Ltd. мають намір об'єднати зусилля у виробництві гірничошахтного обладнання (ГШО), створивши спільне підприємство, повідомляє Укрінформ.

Домовленість про це була досягнута під час 18-го Ярмарку торгово-економічного співробітництва Великого шовкового шляху, що відбувається 23-26 травня у Сіаї (провінція Шеньсі). Сторони підписали в її рамках протокол про наміри щодо створення СП на території Китаю.

"Уряд Китаю прийняв рішення активніше розробляти тонкі пласти (0,71-1,2 м - прим.) на своїх покладах. Відповідних власних технологій у них немає, а Україна має унікальні необхідні технологіями", - розповів керівник української делегації на ярмарку, президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

Сторони попередньо домовилися, що контрольний пакет СП буде належати українській стороні, вона ж буде виробляти на своїй території основні вузли і механізми прохідницького обладнання, а остаточне складання його здійснюватиметься в Китаї.

"Такий підхід означатиме подальший вихід України на китайський ринок із високотехнологічною продукцією, з можливістю спільного виробництва", - зазначив він.

"Гарантами" домовленості стали ТПП України і Китайський комітет сприяння міжнародній торгівлі (ССРІТ), керівники яких також поставили свої підписи під протоколом.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Китай створять СП з виробництва гірничошахтного устаткування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути