четвер, 11 лютого 2010 13:35

Третьяков продав Коломойському "Главред" за $ 4 млн

Третьяков продав Коломойському "Главред" за $ 4 млн

Співвласник холдингу "Главред-медіа" Олександр Третьяков вийшов з медіабізнесу. Учора підприємець повідомив про продаж 40% холдингу його основному власнику Ігорю Коломойському. Про це він повідомив вчора на зустрічі з керівниками проектів, що входять в нього .

Учасники ринку пов"язують угоду придбання бізнесменом більш значного активу - каналу "1 +1", де, як і у випадку з "Главред-медіа", партнером була американська корпорація СМЕ.

Сума угоди склала $ 4 млн, ще $ 12 млн будуть направлені на погашення кредиторської заборгованості компанії та виплату зарплат. Як зазначила головний редактор журналу "Главред" Діана Дуцик, пан Третьяков не уточнював причини виходу з бізнесу.

"Главред-медіа" був створений у червні 2006 року. Тоді до його складу увійшли журнали "Главред", "Телекритика", газети "Нова", "Известия в Україні" і телеканал "Сіті". У 2007 році Олександр Третьяков, який володів виданнями, вирішив об"єднатися зі співвласником Приватбанку Ігорем Коломойським - до холдингу увійшли "Газета по-киевски", інформагентство УНІАН і журнал "Профіль". Частка Олександра Третьякова в об"єднаній компанії склала 40%, 50% належить видавництву "Прес-центр", серед власників якого структури, афілійовані з групою "Приват", 10% до січня цього року володіла американська Central European Media Enterprises (CME).

Ігор Коломойський цікавиться медіабізнесом останні п"ять років. У 2005 році він зробив спробу викупити у власників "Студії 1 +1" Олександра Роднянського і Бориса Фуксмана належні їм 40% каналу. Однак проти угоди виступила СМЕ, яка володіє 60% "1 +1". Проте в серпні 2007 року бізнесмен купив за $ 110 млн близько 3% акцій CME і увійшов до її ради директорів. У жовтні 2008 року СМЕ стала єдиним власником "1 +1", а в липні 2009-го корпорація продала пану Коломойському 49% групи за $ 100 млн. У січні цього року пан Коломойський домовився зі СМЕ про придбання залишкової частки "1 +1" , а також "Кіно".

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що в рамках холдинга припинула своє існування газета "Известия в Украине".

Коммерсантъ-Украина

Зараз ви читаєте новину «Третьяков продав Коломойському "Главред" за $ 4 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути