четвер, 25 лютого 2016 11:29

Транзит вантажівок між Україною та Росією відновлений

Транзит вантажівок між Україною та Росією відновлений

Автомобільні транзитні вантажні перевезення між Україною та РФ відновлено з 25 лютого 2016 року, повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Україна прийняла пропозицію Міністерства транспорту РФ з 00 годин 25 лютого відновити транзитні перевезення.

"Тобто, ми їм відповіли на їх недружні дії. Вони відкривають, і ми на умовах взаємності також приймаємо відповідні заходи. МВС і Національна поліція забезпечують на перший період відновлення транспортних перевезень відповідно", - сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду в середу, 24 лютого.

Крім того, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський додав, що РФ і Польща минулого четверга домовилися про обмін квотами на вантажоперевезення. У разі якщо Україна не розблокує транзит, вона може втратити всі транзитні вантажопотоки.

З 1 січня Росія обмежила транзит через свою територію вантажів з України в Казахстан. Товар можна везти тільки через територію Білорусі, на в'їзді в Росію вантаж перепломбовують, а водіям потрібно мати спеціальні талони на проїзд.

У відповідь у ряді регіонів України громадські активісти блокували проїзд вантажних автомобілів з російськими номерами. У відповідь на це РФ 14 лютого призупинила рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, а пізніше і їх транзит. Українська сторона, в свою чергу, також офіційно призупинила транзит російських вантажівок.

Мінінфраструктури України 16 лютого домовилося про безперешкодне повернення в Україну українських вантажівок, які в результаті припинення транзиту залишилися на території Росії або в країнах Азії на кордоні з РФ. Натомість українська сторона дозволить проїзд по українській території російським вантажним автомобілям, які чекають повернення додому з країн ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Транзит вантажівок між Україною та Росією відновлений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути