понеділок, 22 червня 2015 10:21

Товариство захисту прав споживачів РФ не радить росіянам їхати до Криму без дозволу України

Товариство захисту прав споживачів РФ не радить росіянам їхати до Криму без дозволу України
Фото: ipress.ua

Товариство захисту прав споживачів (ТЗПС) РФ не рекомендує громадянам Росії їхати до Криму без дозволу України для в'їзду на півострів.

Товариство також радить не купувати нерухомість і товари на території анексованого півострова, пише КоммерсантЪ.

ТЗПС вважає, з точки зору міжнародного права Крим є окупованою територією, тому російські громадяни ризикують, відвідуючи його і укладаючи там будь-які угоди.

"Російський турист, який відвідав територію Криму без отримання дозволу влади України, є порушником закону України про статус окупованих територій. У зв'язку з цим до нього можуть бути застосовані санкції як з боку України, так і з боку інших країн - членів ООН. В окремих випадках можливе кримінальне переслідування і міжнародний розшук", - йдеться в пам'ятці ТЗПС.

Автори пам'ятки радять громадянам РФ отримати дозвіл прикордонної служби України для в'їзду до Криму.

Згідно з даними Генпрокуратури України, наразі порушено 97 кримінальних справ проти капітанів туристичних суден, які, не маючи дозволу Києва, заходили в порти окупованого Криму.

"Про реальну небезпеку ніхто не говорить, але потенційно можливість переслідування російських громадян існує. Пріоритет міжнародного права одним прийняттям поправки до Конституції (про анексію Криму Росією - ред.) перекреслити не можна", - сказав глава ТЗПС Михайло Аншаков.

У ТЗПС також рекомендують громадянам РФ не купувати нерухомість у Криму. Оскільки Мін'юст України заблокував доступ адміністрації Криму і Севастополя до державного реєстру України, в якому проводиться реєстрація угод з нерухомістю, тепер фактично неможливо підтвердити права власника на нерухомість, перевірити правову чистоту об'єкта та його історію.

Зараз ви читаєте новину «Товариство захисту прав споживачів РФ не радить росіянам їхати до Криму без дозволу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути