четвер, 30 липня 2015 21:41

Суд задовольнив позов ГПУ з реприватизації "Дніпроенерго"

Суд задовольнив позов ГПУ з реприватизації "Дніпроенерго"
Фото: court.gov.ua

Господарський суд Києва скасував приватизацію 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя). Про це сказано в рішенні суду оголошеного 30 липня.

Господарський суд Києва підтримав позовні вимоги Генеральної прокуратури, що виступила за визнання незаконними відповідних постанов Кабінету Міністрів і Фонду держмайна та скасування продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" холдингової компанії групи ДТЕК Dtek Hоldіngs Limited (Кіпр) у березні 2012 року.

Генпрокуратура аргументувала свої позовні вимоги тим, що приватизацію акцій ПАТ "Дніпроенерго" було проведено з порушеннями законодавства, а державі було заподіяно збитків.

Також суд не взяв до уваги той факт, що задоволення позовних вимог з оскарження рішень Кабінету Міністрів і наказів Фонду держмайна через більш ніж 3 роки з моменту їх прийняття суперечить чинному законодавству.

По завершенні сьогоднішнього засідання адвокат одного з відповідачів Ольга Шенк повідомила Українським Новинам, що сторона, яку вона представляє, не згодна з нинішнім рішенням суду.

"Ми ще не бачили повного тексту цього рішення. Після його докладного вивчення ми будемо оскаржувати його в апеляційному порядку. Наразі мотивація суду нам не зрозуміла", - сказала вона.

22 червня Господарський суд міста Києва відмовився задовольнити аналогічний позов ТОВ "Бізнес-Інвест" за участі Генпрокуратури і визнав законною приватизацію 25% акцій "Дніпроенерго".

21 квітня Господарський суд міста Києва відмовив у позові ТОВ "Бізнес-Інвест" і визнав законною приватизацію 45% акцій "Західенерго".

У квітні та травні Господарський суд міста Києва, а в червні й липні Київський апеляційний господарський суд відмовили Генпрокуратурі та "Бізнес-інвесту" у задоволенні двох позовів із реприватизації 50% акцій "Закарпаттяобленерго".

Приватизація була визнана законною, оскільки Генпрокуратура не змогла аргументувати збитки інтересам держави.

Як повідомляло агентство, 12 березня 2012 року Фонд державного майна продав холдингової компанії групи ДТЕК DTEK Holdings Limited 25% акцій "Дніпроенерго" за 1 179,7 млн гривень.

ДТЕК стала єдиною компанією, що подала заявку на участь у конкурсі з продажу 25% "Дніпроенерго".

"Дніпроенерго" поєднує Запорізьку, Криворізьку та Придніпровську ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт.

Зараз ви читаєте новину «Суд задовольнив позов ГПУ з реприватизації "Дніпроенерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути