вівторок, 24 березня 2015 15:45

Субсидій всім не вистачить - експерт

Субсидій всім не вистачить - експерт
Фото: chortkiv.net.ua

В Україні потребують субсидії для оплати комунальних послуг близько третини домогосподарств - це 5,6 мільйона сімей. А грошей виділяють максимум на чотири мільйона. Отримають субсидію ті, у кого вистачить сил та здоров'я пройти всю процедуру, про це в коментарі Gazeta.ua розповів заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

"За новими правилами треба самостійно заповнити податкову декларацію. Для цього знадобиться багато часу і знань. Людині важко буде підрахувати свій дохід без довідки про зарплату, яка зроблена професійним бухгалтером. Урядовці пропонують документи надсилати до управлінь соцзахисту поштою. Але це ризиковано. Вони можуть і не дійти. Люди будуть нести документи до управлінь. Значить, виникнуть величезні черги", - каже він.

Експерт зазначив, що Україна сьогодні не є соціальною державою.

"Це підтверджує новий порядок надання субсидій. Податковій та Пенсійному фонду відомо все про наші доходи. Соціальна держава автоматично б донараховувала субсидії тим, хто їх потребує", - говорить Рябцев.

Нагадаємо, з 1 травня субсидії для оплати комунальних послуг нараховуватимуть за новою схемою. До середини квітня разом із квитанціями принесуть заяву на оформлення субсидії та податкову декларацію. Їх треба заповнити, надіслати чи віднести до управління соцзахисту. У сільській місцевості — до сільради. Субсидію призначать автоматично на рік. Потім почнуть перевірку чи правдиву інформацію надала людина. Тих, хто збрехав, оштрафують.

Зараз ви читаєте новину «Субсидій всім не вистачить - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути