понеділок, 13 травня 2013 21:17

Ставицький анонсував реверс газу через Словаччину

Ставицький анонсував реверс газу через Словаччину
Едуард Ставицький Фото: kmu.gov.ua

У середу, 15 травня, розпочнеться постачання газу до України в реверсному режимі через Словаччину. Про це сьогодні на прес-конференції міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

"Ми постійно зараз працюємо над диверсифікацією. І 15 травня буде тестовий режим зі Словаччиною запущений. І через 7-10 днів ми тримаємо перші результати", - сказав він.

Ставицький упевнений у тому, що результати цього будуть "плюсові".

"І ми отримаємо можливість залучати по цьому маршруту новому поставки природного газу, що дійсно вплине на зниження ціни. Я маю на увазі на загал на нашому газовому ринку", - зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, Ставицький переконаний, що народні депутати приймуть правильне рішення щодо законопроекту, який дозволяє приватизувати деякі підприємства НАК "Нафтогазу України". Він висловив здивування широким резонансом, який викликав цей законопроект. Оскільки, за його словами "ще нічого не відбулося". Також Ставицький зазначив, що питання щодо створення консорціуму з управління українською ГТС має бути вирішене вже цього року. Міністр наголосив, що поки питання щодо формату косорціуму не вирішено однак перемовини по цьому проводяться.

Зараз ви читаєте новину «Ставицький анонсував реверс газу через Словаччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути