Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2016 17:09

Стало відомо, чому споживачі оформляють субсидії наприкінці опалювального сезону

Стало відомо, чому споживачі оформляють субсидії наприкінці опалювального сезону
tv4.te.ua

Субсидія, оформлена в березні, оновиться автоматично з початком нового сезону опалення.

Незважаючи на завершення опалювального сезону, сім'ї, які мають право на субсидію, можуть звертатися щодо її оформлення. Наприкінці березня для таких звернень є навіть низка переваг. Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, пишуть "Подробности".

"За новими умовами, субсидія призначається на 12 місяців. Отже, якщо навіть сім'я буде отримувати фактичну субсидію тільки до кінця квітня (до кінця опалювального сезону), то з початком нового опалювального сезону, з 1 жовтня, поновлення субсидії відбудеться автоматично. Як правило, пік звернень за субсидіями доводиться на початок опалювального сезону, як наслідок - черги і велике навантаження на працівників органів соціального захисту", - сказав Музиченко.

Якщо субсидія призначається в першому кварталі року, до кінця березня, середньомісячний сукупний дохід визначається за перші три квартали минулого року, а не за весь календарний рік, зазначив чиновник.

"По-друге, якщо звернутися до кінця поточного місяця, то субсидія буде призначена з початку березня. І по-третє, якщо вчасно платити за житлово-комунальні послуги і повідомляти органи соціального захисту про всі суттєві зміни в сім'ї протягом року, в наступному березні субсидія на новий термін буде призначена без звернення громадянина ", - розповів Віталій Музиченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, наскільки подорожчали продукти і напої в лютому.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому споживачі оформляють субсидії наприкінці опалювального сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути