пʼятниця, 22 січня 2016 15:35

Стало відомо, які міста підключать до системи ProZorro

Стало відомо, які міста підключать до системи ProZorro
voladm.gov.ua

До електронної системи ProZorro долучаться Одеса, Львів, Житомир, Миколаїв і Чернігів. Спершу через систему відбуватимуться закупівлі до 200 тисяч гривень для товарів і послуг, до 1,5 мільйона гривень - для робіт. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства економічного розвитку і торігвлі.

У закупівлях з вартістю до 200 тисяч гривень трапляється найбільше зловживань, наголошується в повідомленні.

До кінця року передбачається переведення усіх державних закупівель в Україні в електронний формат. Зараз із ProZorro працюють міністерства та відомства. В Одесі відбувається підготовка фахівців з держзакупівель до роботи в новому форматі. У Львові пілотний проект з використання електронної системи закупівель стартував з 1 січня. В Чернігові комунальні підприємства й управління проводять так звані допорогові держзакупівлі з 15 січня. В Житомирі готуються розпочати працювати за новим принципом із 1 лютого.

Систему ProZorro в пілотному режимі запустили минулого року. У систему заведено майже 39 тисяч тендерів від понад 2,3 тисячі державних замовників. Загальна економія бюджетних коштів уже перевищила 500 млн гривень і продовжує зростати.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які міста підключать до системи ProZorro». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути