вівторок, 15 липня 2014 17:21

Відразу 9 країн-друзів Путіна можуть заблокувати нові санкції проти РФ

Відразу 9 країн-друзів Путіна можуть заблокувати нові санкції проти РФ
фото: russiancouncil.ru

Третина країн-членів Євросоюзу можуть заблокувати введення чергових економічних санкцій проти Російської Федерації, бо бізнесово пов'язані з Москвою.

Ці дев'ять із 28 членів ЄС майже всі розташовані на маршруті будівництва "Південного потоку" - російської труби для постачання газу в Європу в обхід України. Ця величезна труба, потужністю 63 млрд кубометрів газу на рік, повинна пройти по дну Чорного моря. 

"Франція, Німеччина, Люксембург, Австрія, Болгарія, Греція, Кіпр, Словенія, а також головуюча в ЄС Італія не бачать підстав в нинішніх умовах для введення секторальних торгово-економічних санкцій проти РФ і виступатимуть на саміті проти цього заходу", - інформує ТСН.ua з посиланням на дипломатичне джерело в постійному представництві при Євросоюзі в одній із західноєвропейських країн. 

Для введення санкцій потрібно, щоб за це рішення одноголосно проголосували всі 28 країн-членів ЄС. Таким чином будь-яка з країн співтовариства має право вето в цьому питанні.

Нагадаємо, торгово-економічні санкції проти РФ будуть розглянуті на саміті Євросоюзу 16 липня в бельгійському Брюсселі. Ця тема була винесена на порядок денний разом з обговоренням призначень на вищі посади в інституціях ЄС за підсумками останнього засідання Європейської ради на рівні глав держав і урядів 27 червня.

На даний момент ЄС вводить проти Росії тільки санкції другого рівня, які включають цільові заборони для фізичних осіб на в'їзд на територію спільноти та здійснення фінансових операцій в європейських банках, а також заморожування активів окремих компаній. Тим часом, поки Європа вагається із санкціями, Росія намагається розсварити її з Америкою.

Зараз ви читаєте новину «Відразу 9 країн-друзів Путіна можуть заблокувати нові санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути