неділя, 24 червня 2012 06:46

Найбагатший поляк бідніший за Ахметова у 6 разів

Польський тижневик "Wprost" визнав Яна Кульчика найбагатшим поляком. Експерти видання стверджують, що на його рахунках 9,7 млрд злотих (близько $3 млрд). Заробивши перші статки на продажу автівок Volkswagen, Audi, ?koda, Porsche i Bentley, Кульчик досяг теперішніх вершин на видобуванні газу і нафти.

Польський бізнесмен дивиться на Африку з її багатими родовищами сировини. Він також має акції пивного концерну SABMiller (3,1 відсотка), які коштують близько 6 млрд. злотих, і будує  міжнародну групу компаній, що інвестують у видобуток сировини. Кульчик також має бізнесові справи з Лакшмі Мітталом, який 2005-го купив українську Криворіжсталь .

Нагадаємо, найбагатший українець співвласник компанії System Capital Management і депутат Верховної Ради від Партії регіонів Ринат Ахметов зі статком у 18,7 млрд доларів очолив список найбагатших людей України ТОП-200, складений журналом "Фокус".

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший поляк бідніший за Ахметова у 6 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути