четвер, 28 травня 2015 13:32

З червня "лавочка" VIP-пенсій закривається - Розенко

З червня "лавочка" VIP-пенсій закривається - Розенко
Фото: youtube.com

З 1 червня 2015 року Пенсійний фонд України не призначатиме спецпенсії депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям, іншим чиновникам.

Про це заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко в ефірі телеканалу "24", інформує прес-служба відомства.

Як зазначається, спецпенсії скасовують відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" від 2 березня 2015 року.

"Ми виконаємо цю норму закону з великим задоволенням. Це наша принципова позиція. Компромісів щодо подальшого існування ганебної системи ВІП-пенсій не буде", - заявив Розенко.

Норма не стосується науковців та військовослужбовців, зауважив міністр.

Він нагадав, що прийнятий Радою у березні закон передбачав, що уряд до 1 травня має внести пакет законів про пенсійну реформу і, якщо парламент до 1 червня не прийме цей закон, то система спецпенсій в Україні перестає існувати автоматично.

"Ми виконали норму Закону і до 1 травня внесли на розгляд Верховної Ради системну пенсійну реформу, яку парламент, на жаль, досі не розглянув і не ухвалив", - зауважив глава Мінсоцполітики.

Зараз ви читаєте новину «З червня "лавочка" VIP-пенсій закривається - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути