четвер, 29 травня 2014 11:43

З 1 червня Крим платитиме за електроенергію більше

З 1 червня Крим платитиме за електроенергію більше
Фото: /vybor.ua

Електроенергію для окупованого Криму постачатиме державне "Укрінтеренерго" на договірній основі.

Відповідну постанова Кабінету міністрів України №148 від 7 травня "Про особливості регулювання відносин у сфері електроенергетики на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя" оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Постановою Кабміну встановлюється, що для продажу суб'єктам електроенергетики, які провадять господарську діяльність в Криму та Севастополі електрична енергія закуповується на оптовому ринку електричної енергії України державним підприємством зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго".

Крім того, документом передбачено, що "Укрінтеренерго" закуповуватиме електроенергію за тарифами, встановленими Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

Водночас електропередавальним підприємствам в Криму компанія продаватиме електроенергію за договірними цінами.

Крім того, НЕК "Укренерго" доручено вести окремий облік електроенергії, що постачається для споживачів в Криму, а також обмежувати передачу електричної енергії (до повного припинення) у разі невиконання договірних умов щодо її оплати або відсутності укладених двосторонніх договорів.

"Ця постанова набирає чинності з 1 червня 2014 року та діє до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованій території", – зазначається у документі.

Зараз ви читаєте новину «З 1 червня Крим платитиме за електроенергію більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути