пʼятниця, 09 листопада 2012 14:22

Росіяни купили другий літак Ан-148 нового покоління

Росіяни купили другий літак Ан-148 нового покоління
Ан-148-100 - регіональний реактивний пасажирський літак. Фото: earth-chronicles.ru

Російська авіакомпанія "Ангара" (Іркутськ, РФ), що є основним експлуатантом літаків сімейства "Антонов" в Сибірському федеральному окрузі РФ, поповнила свій парк черговим, другим, регіональним реактивним пасажирським літаком нового покоління Ан-148-100Е.

Як повідомляє прес-служба ДП "Антонов" другий з п'яти закуплених авіакомпанією в 2011 році у лізингової "ІФК" (РФ) Ан-148-100Е в компонуванні на 75 пасажирських місць прибув в базовий аеропорт авіакомпанії з заводу-виробника - ВАТ "ВАСО" (Воронеж, РФ) в четвер.

Закупівля літаків здійснена в рамках інвестиційного проекту "Модернізація парку регіональних повітряних суден", здійснюваного за підтримки уряду Іркутської області.

Перший літак надійшов в парк компанії в кінці жовтня, третій літак, як планується, прибуде в Іркутськ також в листопаді, четвертий - влітку 2013 року, п'ятий - восени наступного року.

За даними експлуатанта, літаки Ан-148-100Е суттєво розширять географію польотів авіакомпанії за рахунок маршрутів в Новосибірськ, Владивосток, Хабаровськ, Читу й інші аеропорти Сибіру та Далекого Сходу. Плануються також міжнародні рейси в країни Південно-Східної Азії.

На початковому етапі Ан-148-100Е будуть експлуатуватися на аеродромах з бетонним покриттям, потім мережа аеропортів збільшиться за рахунок можливості розробленого ДП "Антонов" літака експлуатуватися з грунтових злітно-посадкових смуг, у тому числі покритих шаром укоченого снігу.

Ан-148-100 - регіональний реактивний пасажирський літак нового покоління, призначений для перевезення 68-85 пасажирів на відстань 2000-4400 км.

Варіант Ан-148-100Е має дальність польоту до 4400 км, може працювати зі слабоподготовленних грунтових, снігових і галькових ВПП, в умовах сильних морозів (до мінус 55 градусів за Цельсієм), а також обмерзання.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни купили другий літак Ан-148 нового покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути