вівторок, 24 червня 2014 17:54

Росія таки підписала з Австрією угоду по "Південному потоку"

Росія таки підписала з Австрією угоду по "Південному потоку"
фото: pravdaurfo.ru

Російський "Газпром" і австрійський концерн OMV, попри критику з ЄС, підписали угоду про спорудження газогону "Південний потік", який з 2017 року має постачати паливо в обхід України до Австрії.

Підписання відбулося у рамках візиту до Австрії російського президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс, інформує dw.de.

Свої підписи під документом, котрий передбачає будівництво австрійської ділянки газопроводу, поставили голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і гендиректор OMV Ґергард Ройсс.

"Південний потік" має з 2017 року транспортувати російський газ в обхід України від чорноморського узбережжя Болгарії через Сербію та Угорщину до Австрії. Його потужність становитиме 32 мільярди кубометрів газу на рік.

Як відомо, Болгарія під тиском Єврокомісії нещодавно тимчасово призупинила роботи з реалізації цього проекту. У Брюсселі сумніваються, що спорудження "Південного потоку" не пов'язане з порушенням норм європейського права.

За словами голови російського газового монополіста "Газпром", Олександра Міллера, діалог з Єврокомісією щодо проекту "Південний потік" відбувається конструктивно, а усі відкриті питання можна вирішити. Як запевняють у "Газпромі", спорудження газогону відбувається згідно з планом.

І в російському, і в австрійському енергетичних концернах, говорячи про "Південний потік", наголошують на безпеці постачання газу до Європи.

Зараз ви читаєте новину «Росія таки підписала з Австрією угоду по "Південному потоку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути